El professional de la salut que treballa amb pacients oncològics i amb els seus familiars també pot necessitar un psicooncòleg. Tant per rebre formació en els aspectes psicològics del càncer com per beneficiar-se del suport professional.

Aquests serveis van dirigits al professional de la salut de qualsevol camp: metge/metgessa, infermer/a, auxiliar, treballador/a social, psicòleg, etc.

Psicologia per al professional de la salut en el camp de l'oncologiaA l’entorn en que treballa el professional de la salut s’està en contacte amb el dolor i el patiment. També hi ha moments de frustració pels resultats obtinguts, o de sensació que no s’arriba a tot arreu. Sovint són situacions puntuals però, a la llarga, poden conduir al burnout.

El burnout és la sensació de cremar-se professionalment. Es nota amb cansament psicològic permanent, escepticisme, percepció d’ineficàcia, pèrdua de la relació amb els companys de feina, o sensació que aquest treball que era vocacional comença a perdre sentit.

Algunes pautes que poden ajudar a prevenir el burnout o a alleujar-ne els efectes són:

  • No intenti arribar a tot arreu. Per més vocació que tinguem d’ajudar els altres hi ha situacions que no podem controlar.
  • Parli amb els/les companys/es de feina. Expliqui’ls què pensa, què el/la preocupa i com se sent. Les persones que viuen situacions similars en el dia a dia són una bona font de suport.
  • Miri de no endur-se les preocupacions de la feina a casa. La vida laboral del professional de la salut només és una part de la seva vida personal.
  • En relació amb el punt anterior, no expliqui a la seva parella preocupacions de la feina. Contribuiria a fer de la seva llar una extensió del centre de treball. Només en dies que han estat especialment difícils s’aconsella parlar-ne amb les persones amb qui es conviu.
  • Mantingui una vida social activa, amb els amics i la família. Aprofiti aquests moments per desconnectar de veritat. Sobretot durant les vacances.

Burnout en el professional de la salut - Psicología en Cáncer

Com puc ajudar al/a la professional de la salut

Com a psicòleg titulat, format i experimentat en psicooncologia el/la puc ajudar a resoldre aquests problemes o situacions:

  • Dificultats personals davant de la feina (sensació d’ineficàcia, por, estrès laboral, etc)
  • Comunicació difícil amb els/les pacients i familiars
  • Prevenció i intervenció en el burnout (Síndrome d’esgotament professional)
  • Formació en aspectes psicològics de la malaltia oncològica

Tot plegat amb garantia de confidencialitat total.


Psicologia per al professional de la salut en càncer i oncologia⇒ DEMANI VISITA ⇐

Les visites es poden fer al despatx de consulta (a Manresa o a Barcelona), al seu domicili, per Skype (videoconferència des de l’ordinador) o per email. A més a més la primera visita és gratuïta.

Informi-se’n confidencialment i sense compromís al telèfon/Whatsapp 644.29.87.59, per email a info@psicologiaencancer.com o a través del xat en viu, a la pestanya verda “¿HABLAMOS?”.


Alguns articles que li poden ser útils

Al blog de Psicologia en Càncer hi ha alguns articles que li poden resultar d’utilitat:

Què és la psicooncologia

El dia a dia per una persona amb càncer

8 llibres que parlen del càncer

La comunicació de l’oncòleg amb el pacient

10 pel·lícules que parlen del càncer

Com resoldre situacions difícils en oncologia

8 tècniques de l’oncòleg per prevenir el burnout