Psicòleg especialista en càncer a Manresa, a Barcelona, a domicili i online

Sóc Joan Salvador Vilallonga, psicòleg especialista en càncer, col·legiat núm 20.801 al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Com a psicooncòleg ofereixo suport i teràpia a les persones amb càncer, els seus familiars i els professionals de l’oncologia. A més a més de visitar a les consultes de Manresa i de Barcelona també atenc en línia i a domicili, i mantinc un blog i diversos comptes de xarxes socials, etc.

Sobre mi - Joan Salvador Vilallonga,. psicòleg especialista en càncer

Resum de la meva formació i activitat professional

  • Llicenciat en Psicologia
  • Màster en Psicooncologia
  • Formació en comunicació, habilitats socials, intervenció en situacions d’emergència i psicologia del rendiment.
  • Recerca científica sobre eficàcia de la psicoteràpia, conductes de salut, afrontament de l’estrès i qualitat de vida.
  • Experiència en teràpia: àmbit hospitalari (Institut Català d’Oncologia), teràpia individual, en parella i en grup.
  • Articles publicats: càncer, tabaquisme, qualitat de vida, hepatitis.

VEURE EL CURRÍCULUM COMPLET

La psicooncologia

Tenir un càncer o qualsevol tipus de malaltia oncològica, o tenir un ser estimat en aquesta situació, significa enfrontar-se a molts canvis i dificultats. Aquestes dificultats poden solucionar-se o gestionar-se més fàcilment amb l’ajuda d’un psicòleg especialitzat en l’atenció a persones amb càncer i familiars. L’ajuda pot consistir en comprendre i manejar les reaccions emocionals, afrontar els canvis de rutina, gestionar la informació sobre la malaltia o el tractament, parlar del càncer amb els fills i la família, conviure amb els efectes secundaris de la teràpia, etc. També et pot ajudar a reduir els símptomes d’ansietat i/o depressió, millorar l’estat d’ànim o dormir millor a la nit.

Psicologia en Càncer tens l’espai i l’oportunitat per parlar dels temes dels quals no vols -o no pots- parlar amb ningú més: perquè són temes difícils, et costa explicar-te o no vols que les persones del teu entorn es preocupin. A més a més pots fer-ho amb plena llibertat i confidencialitat.

Sense llistes d’espera i sense massificació. Escollint entre diverses modalitats a l’hora de fer les visites: a la consulta de Manresa o de Barcelona, a domicili o online.

Què fa el psicòleg especialista en càncer

Psicòleg especialista en càncer

La Psicooncologia és l’especialitat de la Psicologia dedicada a les reaccions emocionals i l’adaptació de les persones que tenen la malaltia i dels seus familiars. Contribueix a fer que l’experiència del càncer sigui més fàcil de portar. El psicòleg especialista en càncer també presta atenció, formació i ajuda psicològica als professionals de l’oncologia. En el camp de la recerca, estudia els factors de risc i de protecció que influeixen en el càncer i la seva mortalitat.

L’ajuda psicològica a les persones amb càncer, familiars i amics es pot rebre en qualsevol moment de la malaltia. Des del diagnòstic i el tractament, fins a la recuperació, o el dol i el final de vida si s’arriben a produir. També pot ser d’utilitat per recuperar la vida normal un cop acabat el tractament.

Les emocions més habituals són la tristesa, la desesperança, la ràbia, la por i les dificultats de comunicació amb la família i persones pròximes. Però també són freqüents, alternant-se amb les anteriors, l’optimisme, l’esperança i la gratitud.

Intervencions en mitjans de comunicació

Aliança per la Diabetis: Deixar de fumar
Dia Mundial del Càncer (2018)
SModa El País
La Síndrome de l’Espasa de Dàmocles
El llenguatge bèl·lic en el càncer

Col·laboracions

Associació Ampert Vilafranca del Penedès