Skip to content

Psicòleg especialista en càncer a Manresa, a Barcelona, a domicili i online

Sóc Joan Salvador Vilallonga, psicòleg especialista en càncer, col·legiat núm 20.801 al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Com a psicooncòleg ofereixo suport i teràpia a les persones amb càncer, els seus familiars i els professionals de l’oncologia. A més a més de visitar a les consultes de Manresa i de Barcelona també atenc en línia i a domicili, i mantinc un blog i diversos comptes de xarxes socials, etc.

Sobre mi - Joan Salvador Vilallonga,. psicòleg especialista en càncer

Resum de la meva formació i activitat professional

  • Llicenciat en Psicologia
  • Màster en Psicooncologia
  • Formació en comunicació, habilitats socials, intervenció en situacions d’emergència i psicologia del rendiment.
  • Recerca científica sobre eficàcia de la psicoteràpia, conductes de salut, afrontament de l’estrès i qualitat de vida.
  • Experiència en teràpia: àmbit hospitalari (Institut Català d’Oncologia), teràpia individual, en parella i en grup.
  • Articles publicats: càncer, tabaquisme, qualitat de vida, hepatitis.

VEURE EL CURRÍCULUM COMPLET

La psicooncologia

Tenir un càncer o qualsevol tipus de malaltia oncològica, o tenir un ser estimat en aquesta situació, significa enfrontar-se a molts canvis i dificultats. Aquestes dificultats poden solucionar-se o gestionar-se més fàcilment amb l’ajuda d’un psicòleg especialitzat en l’atenció a persones amb càncer i familiars. L’ajuda pot consistir en comprendre i manejar les reaccions emocionals, afrontar els canvis de rutina, gestionar la informació sobre la malaltia o el tractament, parlar del càncer amb els fills i la família, conviure amb els efectes secundaris de la teràpia, etc. També et pot ajudar a reduir els símptomes d’ansietat i/o depressió, millorar l’estat d’ànim o dormir millor a la nit.

Psicologia en Càncer tens l’espai i l’oportunitat per parlar dels temes dels quals no vols -o no pots- parlar amb ningú més: perquè són temes difícils, et costa explicar-te o no vols que les persones del teu entorn es preocupin. A més a més pots fer-ho amb plena llibertat i confidencialitat.

Sense llistes d’espera i sense massificació. Escollint entre diverses modalitats a l’hora de fer les visites: a la consulta de Manresa o de Barcelona, a domicili o online.

Què fa el psicòleg especialista en càncer

Psicòleg especialista en càncer

La Psicooncologia és l’especialitat de la Psicologia dedicada a les reaccions emocionals i l’adaptació de les persones que tenen la malaltia i dels seus familiars. Contribueix a fer que l’experiència del càncer sigui més fàcil de portar. El psicòleg especialista en càncer també presta atenció, formació i ajuda psicològica als professionals de l’oncologia. En el camp de la recerca, estudia els factors de risc i de protecció que influeixen en el càncer i la seva mortalitat.

L’ajuda psicològica a les persones amb càncer, familiars i amics es pot rebre en qualsevol moment de la malaltia. Des del diagnòstic i el tractament, fins a la recuperació, o el dol i el final de vida si s’arriben a produir. També pot ser d’utilitat per recuperar la vida normal un cop acabat el tractament.

Les emocions més habituals són la tristesa, la desesperança, la ràbia, la por i les dificultats de comunicació amb la família i persones pròximes. Però també són freqüents, alternant-se amb les anteriors, l’optimisme, l’esperança i la gratitud.

Intervencions en mitjans de comunicació

Aliança per la Diabetis: Deixar de fumar
Dia Mundial del Càncer (2018)
SModa El País
La Síndrome de l’Espasa de Dàmocles
El llenguatge bèl·lic en el càncer

Col·laboracions

Associació Ampert Vilafranca del Penedès
Back To Top
Busca