Psicòleg a Manresa i Barcelona, especialista en càncer

Sóc Joan Salvador Vilallonga, psicòleg a Manresa i a Barcelona, col·legiat núm 20.801 al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Estic especialitzat en Psicooncologia (atenció i suport psicològic a les persones amb càncer, els seus familiars i els professionals de l’oncologia). A més a més de treballar als despatxos de consulta de ManresaBarcelona també em desplaço a molts altres llocs i faig diverses activitats per la xarxa: manteniment d’un blog, teràpia per videoconferència o per email, xarxes socials, etc.

Psicòleg a Manresa i Barcelona - Joan Salvador Vilallonga
Psicólogo Manresa Joan Salvador Vilallonga

Llicenciat en Psicologia

Màster en Psicooncologia

Formació en comunicació, habilitats socials, intervenció en situacions d’emergència i psicologia del rendiment.

Recerca científica sobre eficàcia de la psicoteràpia, conductes de salut, afrontament de l’estrès i qualitat de vida.

Experiència en teràpia: àmbit hospitalari (Institut Català d’Oncologia), teràpia individual, en parella i en grup.

Articles publicats: càncer, tabaquisme, qualitat de vida, hepatitis.

VEURE EL CURRÍCULUM COMPLET

LA PSICOONCOLOGIA

Viure de prop un càncer o qualsevol tipus de malaltia oncològica significa enfrontar-se a nombroses dificultats. Aquestes dificultats poden tenir solució -o poden ser més fàcils de gestionar- amb la formació i l’experiència professional d’un psicòleg. L’ajuda es pot centrar en afrontar els canvis de rutina o parlar del càncer amb els fills i la família. També és útil per reduir els síntomes d’ansietat i/o depressió, millorar l’estat d’ànim

A Psicologia en càncer podrà beneficiar-se de la meva llarga experiència en psico-oncologia. És el fruit d’unaespecialització formativa i professional. Pot disposar del lloc i l’oportunitat per parlar dels temes que no vol o no pot parlar amb ningú més per no causar preocupacions al seu entorn o perquè no sap com fer-ho.

A més a més ho podrà fer amb la comoditat que suposa evitar les llistes d’espera i la massificació de la majoria de serveis públics que ofereixen prestacions similars. També podrà escollir entre una gran flexibilitat de modalitats a l’hora de realitzar les visites. Atenc a la consulta a Manresa i a Barcelona, al seu domicili, per Skype o per correu electrònic.

Psicólogo en cáncerLa Psicooncologia és l’especialitat de la Psicologia centrada en les reaccions emocionals i l’adaptació de les persones que tenen càncer i dels seus familiars a la nova situació que porta la malaltia. Contribueix a fer que l’experiència del càncer sigui més fàcil de portar. També presta atenció, formació i ajuda psicològica alsprofessionals de l’oncologia. En recerca estudia els factors de risc i de protecció que influeixen en el càncer i la seva mortalitat.

Els càncers són malalties cròniques i greus, que requereixen un tractament específic i adaptat a cada persona. Els tractaments més habituals són la cirurgia, la quimioteràpia i la radioteràpia. Però cada cop hi ha més tractaments nous: immunoteràpia, bioteràpia, hormonoteràpia, etc.

L’ajuda psicològica a les persones amb càncer, familiars i amics es pot rebre en qualsevol moment de la malaltia. Des del diagnòstic i el tractament, fins a larecuperació,el dol i el final de vida si s’arriben a produir. També pot ser d’utilitat per recuperar la vida normal un cop acabat el tractament.

En tot el procés ajuda a comprendre i gestionar les reaccions emocionals que es produeixen. Aquestes reaccions poden afectar tant la persona que té la malaltia com les del seu entorn. Les emocions més habituals són la tristesa, la desesperança, la ràbia, la por i les dificultats de comunicació amb la família i persones pròximes. Però també són freqüents, alternant-se amb les anteriors, l’optimisme, l’esperança i la gratitud.

Als mitjans de comunicació

Aliança per la diabetis: Deixar de fumar

Entrevista pel Dia Mundial del Càncer 2018

Col·laboracions

Enllaç de Joan Salvador Vilallonga a Idibell     Enllaç de Joan Salvador Vilallonga a Ampert Vilafranca       Enllaç de Joan Salvador Vilallonga a "Belleza y Solidaridad"