Psicòleg especialista en càncer. A Manresa, a Barcelona, a domicili i online

Sóc Joan Salvador Vilallonga, psicòleg especialista en càncer, col·legiat núm 20.801 al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Com a psicooncòleg ofereixo suport i teràpia a les persones amb càncer, els seus familiars i els professionals de l’oncologia. A més a més de treballar als despatxos de consulta de ManresaBarcelona també em desplaço a molts altres llocs i faig diverses activitats per la xarxa: manteniment d’un blog, teràpia per videoconferència o per email, xarxes socials, etc.

Psicòleg a Manresa i Barcelona - Joan Salvador Vilallonga
Psicólogo Manresa Joan Salvador Vilallonga

Llicenciat en Psicologia

Màster en Psicooncologia

Formació en comunicació, habilitats socials, intervenció en situacions d’emergència i psicologia del rendiment.

Recerca científica sobre eficàcia de la psicoteràpia, conductes de salut, afrontament de l’estrès i qualitat de vida.

Experiència en teràpia: àmbit hospitalari (Institut Català d’Oncologia), teràpia individual, en parella i en grup.

Articles publicats: càncer, tabaquisme, qualitat de vida, hepatitis.

VEURE EL CURRÍCULUM COMPLET

LA PSICOONCOLOGIA

Viure de prop un càncer o qualsevol tipus de malaltia oncològica significa enfrontar-se a molts canvis i dificultats. Aquestes dificultats poden tenir solució -o poden ser més fàcils de gestionar- amb la formació i l’experiència professional d’un psicòleg especialista en càncer. L’ajuda es pot centrar en afrontar els canvis de rutina o parlar del càncer amb els fills i la família. També és útil per reduir els síntomes d’ansietat i/o depressió, millorar l’estat d’ànim

A Psicologia en Càncer et pots beneficiar de la meva llarga experiència en psicooncologia. Disposes del lloc i l’oportunitat per parlar dels temes que no vols o no pots parlar amb ningú més per no causar preocupacions al teu entorn o perquè no saps com fer-ho. Amb garantia de plena confidencialitat.

Ho pots fer amb la comoditat que suposa evitar les llistes d’espera i la massificació. Escollint entre diverses modalitats a l’hora de fer les visites. Atenc a les consultes a Manresa i a Barcelona, a domicili, per Skype o per correu electrònic.

Psicòleg especialista en càncerQuè és la Psicooncologia

La Psicooncologia és l’especialitat de la Psicologia centrada en les reaccions emocionals i l’adaptació de les persones que tenen càncer i dels seus familiars. Contribueix a fer que l’experiència del càncer sigui més fàcil de portar. També presta atenció, formació i ajuda psicològica als professionals de l’oncologia. En el camp de la recerca estudia els factors de risc i de protecció que influeixen en el càncer i la seva mortalitat.

Els càncers són malalties cròniques i greus, que requereixen un tractament específic i adaptat a cada persona.

L’ajuda psicològica a les persones amb càncer, familiars i amics es pot rebre en qualsevol moment de la malaltia. Des del diagnòstic i el tractament, fins a la recuperació,el dol i el final de vida si s’arriben a produir. També pot ser d’utilitat per recuperar la vida normal un cop acabat el tractament.

Al llarg de tot el procés el psicòleg especialista en càncer ajuda a entendre i gestionar les reaccions emocionals que es produeixen. Aquestes reaccions poden afectar tant la persona que té la malaltia com les del seu entorn. Les emocions més habituals són la tristesa, la desesperança, la ràbia, la por i les dificultats de comunicació amb la família i persones pròximes. Però també són freqüents, alternant-se amb les anteriors, l’optimisme, l’esperança i la gratitud.

Als mitjans de comunicació

Aliança per la diabetis: Deixar de fumar

Entrevista pel Dia Mundial del Càncer 2018

La Síndrome de l'espasa de Dàmocles

Smoda El País

El llenguatge bèl·lic en càncer

1TtOKvgF

Col·laboracions

Enllaç de Joan Salvador Vilallonga a Idibell     Enllaç de Joan Salvador Vilallonga a Ampert Vilafranca       Enllaç de Joan Salvador Vilallonga a "Belleza y Solidaridad"