Beneficis De L'exercici Físic - Psicologia En Càncer

Beneficis de l’exercici físic

  • 14 de Desembre de 2017
L'exercici físic té molts avantatges per a la salut física, mental i social. El pot practicar tothom, independentment de la seva edat i condició. Fer esport també pot ajudar a prevenir el càncer, i a millorar l'estat d'ànim i la qualitat de vida en persones a qui se'ls ha diagnosticat una malaltia oncològica. Aquest article repassa els beneficis de l'exercici físic.
Llegir
Protegir-se Del Sol - Psicologia En Càncer

Protegir-se del sol

  • 25 de Maig de 2017
Cada cop s'insisteix més en la importància de les mesures per a protegir-se del sol. L'augment de la conscienciació respon a la preocupació segons la qual haver tingut cremades solars durant la infància i l’adolescència, fa augmentar el risc de tenir un melanoma a l’edat adulta. Però les campanyes de prevenció del melanoma topen amb la moda del bronzejat.
Llegir
La Ruleta Del Càncer - Psicologia En Càncer

El càncer depèn de la mala sort: una conclusió errònia

  • 28 de Març de 2017
Un estudi recent publicat a la Revista Science diu que 2 de cada 3 casos de càncer estan causats per mutacions aleatòries. L'estudi és correcte des del punt de vista metodològic però no explica correctament els resultats. I molts mitjans de comunicació han contribuït a interpretar que tenir càncer depèn de la sort. Havent llegit l'estudi, dedico aquest article a explicar per què la conclusió que el càncer depèn de la mala sort és errònia.
Llegir
Cancerofobia - Psicologia En Càncer

Cancerofòbia

  • 16 de Març de 2017
La cancerofòbia és la por irracional i sostinguda de tenir un càncer, o de que un tumor anterior es reprodueixi. Ens fa tenir ansietat quan ens hem de fer proves mèdiques, o ens fa buscar informació de manera excessiva. La fòbia al càncer afecta negativament el benestar i la qualitat de vida de qui la té. Aquest article parla de la cancerofòbia i de com es pot gestionar.
Llegir
Dia Mundial Del Càncer - Psicologia En Càncer

Dia Mundial del Càncer

  • 2 de Febrer de 2017
El 4 de febrer se celebra el Dia Mundial del Càncer. Una jornada per conscienciar sobre les mesures de prevenció i sobre l'impacte de la malaltia en les persones que la tenen o la viuen de prop. Aquest any s'ha fet pública la notícia que el 2015 ja es van superar els casos de càncer previstos per al 2020. En aquest article parlem del significat d'aquesta dada, i de com podem reduir els nous diagnòstics.
Llegir