Per Què A Mi? - Psicologia En Càncer

Per què a mi?

  • 13 d'Abril de 2017
Una de les primeres preguntes que ens fem quan ens diagnostiquen càncer és "Per què a mi?" Amb aquesta pregunta busquem una explicació a un canvi dràstic que arriba a la nostra vida i que ens sembla incomprensible. Però aquesta pregunta no sempre té resposta: No podem determinar la causa del càncer en una persona, encara que en coneguem alguns factors de risc.
Llegir
Consell Genètic En Càncer De Mama - Psicologia En Càncer

Consell genètic en el càncer de mama

  • 9 de Febrer de 2017
El consell genètic és un procés d'informació, comunicació i presa de decisions que segueixen algunes persones amb risc de tenir un càncer de tipus hereditari. La malaltia per la qual es coneix més el consell genètic és el càncer de mama. Recuperem aquest article de Psicologia en Càncer escrit el maig del 2013 per afegir-hi nous elements sobre la mastectomia i la reconstrucció mamària.
Llegir

Afrontar el diagnòstic de càncer

  • 8 de Maig de 2015

Com afrontar el diagnòstic de càncer? L’impacte que es produeix quan el metge dóna aquesta notícia a algú és devastador. Es paren tots els pensaments i s’esvaeixen els plans que s’havien fet pel mateix dia, o per uns mesos després. Venen al cap paraules com “mort” o “quimioteràpia”, o preocupacions per com això afectarà l’autoimatge, i per la família (sobretot pels fills).

Llegir