Per moltes persones el Nadal és sinònim de grans àpats, sovint amb un alt contingut de greixos i dolços, i de quedar-se a casa sense moure’s gaire. Això pot haver trencat la línia de mantenir uns hàbits alimentaris saludables per cuidar-se.

Recuperar la forma després de Nadal

Recuperar la dieta després de Nadal - Psicologia en CàncerEl Nadal convida a prendre-se’l com un parèntesi, i tampoc no és mala idea fer aquesta excepció de tant en tant. Permetre’s aquests capricis ajuda a agafar forces i recuperar els hàbits més endavant. Però una vegada hem deixat enrere les dates nadalenques és hora de tornar a una línia més saludable. I segur que els remordiments hi ajuden.

Recuperar la dieta serà, sens dubte, un dels canvis que més ens beneficiaran. I podem fer-ho de manera relativament fàcil i sense que ens costi massa diners. Hi ha aliments que sacien la gana sense contenir greixos saturats: són els que tenen un alt contingut amb fibra: els fruits secs, els cereals i la fruita. A més a més els fruits secs són rics en hidrats de carboni, un tipus de nutrient molt necessari a la nostra dieta perquè ens proporciona l’energía necessària per dur a terme les activitats de la vida diària.

La fruita, la verdura i les llegums tampoc no porten greixos i, en canvi, tenen un alt contingut en aigua: això ajuda a fer neteja per eliminar toxines acumulades. A més a més són rics en vitamines. Tot plegat sense oblidar la resta d’aliments: carns, ous, peix i làctics. Però donar prioritat a fruites i verdures i a aliments rics en proteïnes constitueix una alimentació molt saludable.

Un altre hàbit que s’aconsella recuperar és el de l’exercici físic. No fa falta practicar esports que representen una gran despesa energètica; n’hi ha prou amb dedicar uns 30 minuts al día a caminar a pas normal, pel camp o per la ciutat. Sabia que caminant a pas normal (5 km/h) durant 30 minuts cremem 120 caloríes? Si a més a més ho fem en parella o amb amics enfortim les nostres relacions socials.

Abans de començar qualsevol dieta per perdre pes, encara que hagi funcionat a persones que coneixem, és molt important parlar amb un expert en nutrició i dietètica. Ens ajudarà a adaptar la dieta als nostres objectius particulars, de manera que ens permeti assolir els objectius sense posar en risc la salut. Les dietes miracle poden ser perilloses, a més a més de no produir els resultats desitjats.

Si el que voleu és perdre pes el més recomanable és fer-ho a poc a poc. El pes que es perd de pressa també és més probable que es recuperi de pressa, per l’anomenat “efecte rebot“. D’altra banda és normal que la pèrdua de pes sigui cada cop més lenta. És a dir, que la segona setmana de dieta es perdi la meitat del pes que es va perdre la primera: el cos va adaptant el seu metabolisme, i aquest s’alenteix quan estem més prims.

A aquest enllac el web del Consell d’Informació sobre Aliments d’Europa trobareu uns ceonsells molt senzills per mantenir una dieta saludable.

Aquest és un article expressament breu, i segur que hi ha moltes maneres de recuperar els hàbits saludables que no hi he inclòs. Se us acut algun altre mètode? Com ho feu vosaltres? Podeu deixar els vostres comentaris!

Aquest article té 0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.